voodoo-modest
View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Nov 24, 2014 7:47 am



Reply to topic  [ 77 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
 Islam is under desecration by Malaysia 
Author Message
Researcher
User avatar

Joined: Sat Oct 17, 2009 7:07 pm
Posts: 353
Location: Malaysia/The Bat Cave
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Islam is under desecration by Malaysia
Dunia akhir zaman semakin menakutkan bila
berkait dgn soal akidah. Nak jadi apa dah ni??
Patut laa ada yang kata tak nak ada anak.
Bukan takut nak beranak, tapi takut
ada anak yang terpesong akidah.. baik tak de langsung!!

Mufti Perak, Datuk Harussani Zakaria bangkit dalam isu ini dengan
membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang
terhadap pertubuhan IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunkan
signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt
kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal [3]. Datuk Harussani juga
minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar
kuliah-kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni
dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan
IFC ini adalah musuh Islam di M`sia.

Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM?...
Depa send memorandum kepada PM meminta 15 perkara berhubung
dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia
Antaranya:

1) Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan
mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun
- Tu dia tuan-tuan. Ini apa cerita ni? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh
dididikkan dengan cara Islam. Kita tak boleh bubuh nama Islam kat
anak-anak. Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah,
tanya kat anak kita, 'Hang nak ikut ugama apa?'....Kalau dia kata nak
jadi hindu, maka jadi hindulah dia. Kita tak boleh nak buat apa sebab dah
digazetkan dalam Perlembagaan Negara.

2) Di dalam dokumen pengenalan mykad dan passport dihapuskan kolum
identiti agama - maknanya, perkataan 'Islam' yang ada kat mykad kita itu,depa
minta di'tiada' kan .

3) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia
tidak perlu masuk Islam.

4) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam,
mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.

5) Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid,
begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah
ibadat orang bukan Islam.

6) Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat
hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam.

7) Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain -
mahkamah syariah kalau takdak, habih la kita tuan-tuan... Walaupun la ni
bukannya perfect, tapi itulah satu-satunya mahkamah yang defence agama
kita. Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah
nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?...Kalau tak dak mahkamah
syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah,
sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar.

8) Mana-mana orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya
dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam.

9) Mana-mana pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak
penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka.

10) Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang
ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga
ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang.

11) Sepertimana Quran, hendaklah kerajaan Malaysia turut mencetak bible
dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara.

12) Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di
Malaysia ? ...lagi 3 ana tak ingat, anta boleh refer dalam Majalah Millenium
Muslim.

Ini dia tuan-tuan, Islam diludah depan mata kita sendiri, so mana
sensitiviti kita terhadap agama kita sendiri?...Datuk Harussani tegur PM
dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya
dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?...Depa kata kat
Mufti Perak, 'Ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded
langsung!'...Datuk Harussani balas dalam majalah 'Millenium Muslim',
katanya, 'Di atas sikap open-minded rakyat Malaysia yang terlampau lebih,
maka inilah hadiahnya!'...
Ini dia kata-kata seorang ulama di Malaysia . Yang lainnya sunyi sepi termasuklah akhbar-akhbar,
macam ada benda dalam mulut sampai tak boleh nak buka!

Kata Al-Imam Ibn Kathir didalam tafsirnya: Sepertimana yang Tartar
berhukum dengan berteraskan sistem pemerintahan yang diambil daripada raja
mereka Genghiz Khan yang telah mencipta untuk mereka undang-undang Yasak
yang merupakan sebuah buku menghimpunkan hukum-hakam yang diambil
daripada syariat yang berbagai, iaitu Yahudi, Nasrani, Islam dan lain-lain.

Dalamnya juga banyak hukum-hakam yang diambil daripada fikiran dan hawa
nafsunya semata, lalu dijadikan undang-undang yang diikuti oleh anak
cucunya. Mereka mendahulukannya melebihi kitab Allah dan Sunnah
Rasulullah, sesiapa yang berbuat demkian maka dia adalah kafir dan wajib diperangi
sehingga dia kembali kepada hukum Allah dan Rasulnya dan tidak berhukum
selain daripadanya dalam perkara kecil ataupun besar (rujukan tafsir
al-Quran al-'Azim oleh al-Imam Ibn Kathir jld. 2, m.s. 70. Cetakan Beirut)

_________________
Image\
~Its not who you are in the inside ; Its what you do that defines you~

A war is coming stay fit stay healthy =D


Tue Nov 02, 2010 12:49 am
Share on FacebookShare on TwitterShare on TuentiShare on SonicoShare on FriendFeedShare on OrkutShare on DiggShare on MySpaceShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
Profile YIM
Global Moderator
User avatar

Joined: Wed Jan 21, 2009 7:25 am
Posts: 4386
Location: Malaysia
Has thanked: 3 times
Been thanked: 22 times
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
That's just goes to show just how deep the Dajjalic Order have sank their teeth deep inside Malaysia....
Way to go....1MALAYSIA?

Though this issue dah lama since 2008.....but the call for pluralism, liberalism, libertarianism etc etc
THE NAME OF THE GAME IS THE SAME - "WAHDANIYATUL ADYAN" a.k.a KESAMAAN AGAMA

...paving the way for a NEW WORLD RELIGION....

here's a trackback of a response to the Interfaith Council....I find it interesting that at about the same time a certain King Abdullah of Saudi Arabia was among the busiest promoting these Interfaith 'discussions'.....

What gives?

anyhow the article;
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Malaysia diancam Interfaith Council (IFC)
Posted on August 25, 2008 by penulis_cyber

Image

Dari kiri, Peter Schier, perwakilan Malaysia, Konrad Adenauer Foundation (KAF); Khalid Jaafar, Pengarah Institut Kajian Dasar (IKD) dan Al-Mustaqeem Mahmod Radhi, pengarah eksekutif, Middle Eastern Graduate Center (MEGC). KAF sering menaja program Anwar, IKD dan MEGC khususnya berkaitan dengan seminar dan penerbitan buku. Khalid Jaafar adalah bekas Setiausaha Akhbar Anwar Ibrahim (Semasa Anwar TPM). Manakala Al-Mustaqeem Mahmod Radhi adalah anak buah Khalid Jaafar yang menjadi penulis IKD dan penerbit buku-buku pluralisme melalui syarikatnya MEGC.

Nama penuhnya adalah Interfaith Council (IFC). Sebelum ini dikenali sebagai Inter Religious Council (IRC). IFC didalangi beberapa pemimpin dari pertubuhan yang berlandaskan politik baik di dalam mahupun di luar negara manakala mereka berlandaskan pula ‘instruction’ dari pertubuhan atau agensi yang bukan berlandaskan politik (iaitu sebagai mastermind kepada dunia politik) di luar negara berpengkalan di USA, Israel, German, United Kingdom, Australia, France dan beberapa negara yang lain.

Pertubuhan atau Agensi tersebut dikawal selia pula oleh suatu pertubuhan rahsia yang dikenali sebagai “Shadow Government” atau “Hidden Hand”.

Konsep hierarki ini ialah seperti berikut:

Image

Rajah 1
Selain dari teknik traditional dalam missionaries (dakwah) yang dilakukan oleh puak kristian, teknik yang terbaru ialah dengan menubuhkan pertubuhan-pertubuhan palsu yang kononnya bertujuan sebagai forum perbincangan, seminar serta pemahaman bahawa semua agama hidup harmoni di bawah satu bumbung.

Tapi sebenarnya, ‘bumbung’ tersebut ialah fahaman Pluralism yang cuba untuk diterapkan. Selalu saya mengatakan tujuan dajjal ialah untuk menubuhkan Satu Kerajaan Dunia, Satu Pemimpin Dunia dan juga Satu Agama Dunia.

Pluralism ialah nama lain bagi Satu Agama Dunia. Nama saja berbeza, matlamat tetap sama. Islam tidak boleh disamakan dengan mana-mana agama (termasuk gabungan dalam Pluralism). Apabila menyebut tentang “Forum”, sudah tentu akan ada sesi soal jawab di antara peserta dan tetamu jemputan pada penghujungnya.

Di sinilah akan dibangkitkan pertanyaan dan persoalan sebagai contoh “Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.”

Persoalan ini kebanyakkannya akan disoal oleh wakil media termasuk akhbar dan majalah. Sudah tentu apabila pulang saja dari forum, mereka akan terbitkan sesi soal jawab tersebut berserta kandungan perbincangannya. Lebih bahaya lagi apabila mereka (terutama media dari luar negara) membuat perbandingan agama di antara negara kita dan negara lain yang bebas.

Apabila status negara kita dipersoalkan di luar negara (konon atas hak asasi dan kebebasan manusia), mereka akan menggunakan pelbagai organisasi dalam dan luar negara untuk menekan negara kita sehingga negara kita tunduk kepada kehendak mereka (teknik yang sama digunakan untuk mengistiharkan ’sanction’ atau sekatan kepada sesebuah negara). Perbincangan antara agama begini sangat ditegah dalam Islam.

Sebagai contoh, bagaimana jika orang Islam pula yang melaungkan tuntutan Islam di Scotland? Boleh pula penganut kristian marah-marah. Tapi kalau negara Islam yang marah, mereka kutuk macam-macam pula ya! Penggerak IFC ni sudah tahu berkenaan ‘kes marah’ ni, tapi sengaja buat tidak peduli kerana mereka tetap hendak berdakwah cara moden iaitu menggunakan platform Forum dan Forum tersebut funded by organisasi luar termasuk gaji mereka sendiri (rujuk Rajah 1). Kafir sentiasa mencari jalan untuk menyusup walaupun ‘lubang’ tersebut sebesar lubang jarum.

Image

Pluralism (juga perhatikan pada lambang agama yang paling utara iaitu yahudi, di sebelah kirinya ialah lambang burung iaitu agama/fahaman yang berasal dari pemerintahan Firaun

Sebenarnya konsep IFC yang berselindung di pertubuhan-pertubuhan tertentu sama saja dengan pertubuhan ajaran sesat yang telah difatwakan sesat oleh pihak Jakim. Tidak boleh bergerak di bawah pertubuhan A, maka mereka bergerak pula di bawah pertubuhan B dengan sedikit twist dalam objektif, perlembagaan dan sebagainya (teknik rebranding dan teknik ‘berpayung’ di bawah mana-mana organisasi sah).

Begitu juga contoh dalam perniagaan, seperti sebuah syarikat yang telah busuk namanya dan pemiliknya mendaftarkan nama syarikat yang baru pula yang kononnya “clean” (pemilik sama, syarikat saja berbeza). Begitulah caranya Yahudi dan Nasrani memperdayakan umat Islam.

Image

IFC ialah satu masterplan oleh golongan Yahudi dan Nasrani untuk menyelewengkan akidah umat Islam.

Shadow Goverment sangat berbahaya. Merekalah penggerak ketenteraan sesebuah negara maju seperti contoh USA dan juga pemberi arahan kepada pemimpin negara tersebut. Merekalah juga pencipta watak palsu seperti Osama dan peristiwa 11 September untuk menghalalkan cara mereka di Afghanistan dan Iraq.

Tapi, jangan lupa, merekalah juga penggerak dalam operasi memincangkan umat Islam. Ini adalah kerana kekuatan agama itu sendiri lebih kuat dari ketenteraan. Mereka hendak ‘pukul rata dan habis’ dan yang penting, mereka dapat menjajah sesebuah negara dan memperolehi hasil 2 dalam 1 (penaklukan dan pra-dakwah).

Dasar ‘divide and rule’ bukan berlaku dalam penjajahan, tapi dalam keagamaan juga. Contohnya ialah dengan melaga-lagakan antara puak Sunnah dan Syiah dan menggunakan media seperti CNN (bagi menerapkan di minda bawah sedar penonton), walhal sebelum ini Sunnah dan Syiah tiada masalah apa-apa pun (terutama bab label-melabel).

Berikut merupakan 14 tuntutan IFC:

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa orang Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk agama Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali kepada agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menagnut agama Islam sekiranya ingin berkahwin dengan ornag Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan apa-apa tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk agama Islam tidak patut diberikan hak jagaan anak.

7. Orang-orang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seseorang yang memeluk Islam hendaklah diberi hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadah orang bukan Islam sebagimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang-orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bible dalam bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar disemua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahas ibunda masing-masing.

13. Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Image

Rajah 2 – Klik untuk besarkan

Sumber bagi Rajah 2: http://www.pluralism.org/about/history.php

Image

Rajah 3
Sumber bagi Rajah 3: http://www.pluralism.org/about/mission.php

Bagi Rajah 3 di atas, boleh merujuk link di bawah ini berkenaan Rockefeller Foundations: http://dajjal.wordpress.com/2008/06/20/ ... an-dajjal/

Konrad Adenauer Foundation

Image
Pejabat Konrad Adenauer Foundation di Berlin, German.

Pada 17 Mac 2003, bengkel mengenai keperluan kewujudannya telah diadakan di Malaysia. Kewujudannya gagal apabila persatuan dan NGO Islam serta beberapa pemimpin Islam menarik diri. Dan pada Januari 2005 pula, draf undang-undang penubuhan dikemukakan dalam persidangan penubuhan IFC yang dianjurkan oleh yayasan Kristian iaitu Konrad Adeneuer Foundation (KAF).

Konrad Adenauer Foundation (Konrad-Adenauer-Stiftung) (KAS) ialah sebuah yayasan kajian German yang bersekutu dengan Christian Democratic Union di negara tersebut. Ianya diasaskan pada 1956 dan pada awalnya dikenali sebagai “Pertubuhan untuk Kerja-kerja Pendidikan Demokrasi Kristian (Society for Christian Democratic Education Work)”.

Ianya ditukar nama kepada Konrad Adenauer Foundation pada 1964 dengan mengambil nama bekas Chancellor Konrad Adenauer.

Yayasan ini merupakan “politically affiliated research foundations” yang terbesar di German dengan bajet tahunan sebanyak €100 million (~RM450 juta), yang mana sebahagian besarnya diperolehi dari kerajaan German.

Yayasan ini membiayai pula kajian tentang sesuatu policy dan bergerak sebagai think-tank.

Siapakah pemimpin yang “menyambut” kehendak IFC ini? (Jawapannya: Lihatlah dengan mata hati anda dan segala ‘cerita’ di belakang tabir.)

Matlamat:

Meminda beberapa ajaran asas Islam yang akan merosakkan akidah orang Islam dan berpihak kepada kepentingan orang bukan Islam.

Implikasinya :

Ia akan membuka ruang menjadikan undang-undang Allah tunduk kepada norma-norma antarabangsa yang dicipta oleh manusia.

Orang Islam bebas melakukan apa sahaja hatta murtad.

IFC bebas dan berhak menentukan status agama orang Islam.

Image

Rajah 4 – Keterlibatan Pluralism Project di Malaysia

Bagi link sumber untuk Rajah 4, boleh merujuk di sini:
http://www.pluralism.org/research/profi ... file=74169

Bagaimana penggerak IFC bekerjasama dengan pertubuhan luar dan bagaimana dana disalurkan kepada mereka? Jika bertanyakan orang bisnes, penerangannya mungkin begini:

“Apabila hendak memulakan perniagaan, seseorang akan membuat kertas kerja yang bertujuan untuk memberi penerangan kepada bakal-bakal pelabur tentang bisnesnya. Walaupun 100% idea asal tentang bisnes/produk itu lahirnya dari usahawan tersebut, jika pada waktu itu pelabur bersetuju untuk melabur TAPI dengan syaratnya bahawa usahawan terbabit haruslah mengikut kehendak pelabur yang meminta share syarikat sebanyak 70% yang mana share tersebut sepatutnya sesuai untuk usahawan itu. Sudah tentu beliau akan garu kepala kerana memikirkan penat lelahnya selama ini. Jika usahawan tersebut seorang yang “Smart”, beliau akan rebut peluang ini walaupun terpaksa akur ‘rela dalam keterpaksaan’ dengan syarat pelabur itu.”

Bagaimana pula jika pelaburan dapat dilaksanakan oleh para pelabur disamping tiada perasaan “rela dalam keterpaksaan” dan mendapat 100% wang pelaburan tanpa berkongsi dengan mana-mana pelabur tapi dengan syarat hanya membuat saja apa yang disuruh? Sudah tentu ramai sangat yang akan merebut peluang keemasan ini. Inilah konsep pelaburan yang diidami oleh semua usahawan dan ahli perniagaan. Begitulah senario contoh untuk mengkaitkan “pertubuhan luar, IFC dan dana”.

Bagi penggerak IFC, yang penting bagi mereka ialah ‘cashflow’ tanpa mempedulikan apa saja tugasan untuk misi mereka sehingga ada juga orang Islam yang sanggup bersekongkol dengan pertubuhan berbentuk IFC ini. Ada juga segelintir mereka ini (berlaku di mana-mana negara) yang asalnya mencari dana untuk kempen politiknya, tapi berakhir dengan “2 in 1″ iaitu mendapat dana politik dan ‘tugasan lanjutan’. Dana punya pasal, hendak tidak hendak, mereka terima sajalah.

Apabila umat Islam bersatu tanpa mengira latarbelakang politik:

Pejuang-pejuang ANTI-IFC

Katakanlah (wahai orang-orang yang beriman): Kami beriman kepada Allah dan kepada apa yang diturunkan kepada kami (Al-Quran) dan kepada apa yang diturunkan kepada Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail dan Nabi Ishak dan Nabi Yaakub serta anak-anaknya dan juga kepada apa yang diberikan kepada Nabi Musa (Taurat) dan Nabi Isa (Injil) dan kepada apa yang diberikan kepada Nabi-nabi dari Tuhan mereka; kami tidak membeza-bezakan antara seseorang dari mereka (sebagaimana yang kamu orang Yahudi dan Nasrani membeza-bezakannya) dan kami semua adalah Islam (berserah diri, tunduk taat) kepada Allah semata-mata. – Al Baqarah ayat 136

Dan demi sesungguhnya! Jika engkau bawakan kepada orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang telah diberikan Kitab, akan segala keterangan (yang menunjukkan kebenaran perintah berkiblat ke Kaabah itu), mereka tidak akan menurut kiblatmu dan engkau pula tidak sekali-kali akan menurut kiblat mereka dan sebahagian dari mereka juga tidak akan menurut kiblat sebahagian yang lain. Demi sesungguhnya! Kalau engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka setelah datang kepadamu pengetahuan (yang telah diwahyukan kepadamu), sesungguhnya engkau, jika demikian, adalah dari golongan orang-orang yang zalim. – Al Baqarah ayat 145

Wahai orang-orang yang beriman! Jika kamu taat akan sesuatu puak dari orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang diberikan Kitab itu nescaya mereka akan mengembalikan kamu menjadi orang-orang kafir sesudah kamu beriman. - Al Imran ayat 100

Mereka (kaum Yahudi dan Nasrani) tidak sekali-kali akan membahayakan kamu, kecuali menyakiti (perasaan kamu dengan ejekan dan tuduhan yang tidak berasas). Dan jika mereka memerangi kamu, mereka akan berpaling lari membelakangkan kamu (kalah dengan sehina-hinanya); sesudah itu mereka tidak akan mencapai kemenangan. – Al Imran ayat 111

Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai teman rapat kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka teman rapatnya, maka sesungguhnya dia adalah dari golongan mereka itu. Sesungguhnya Allah tidak memberikan petunjuk kepada kaum yang berlaku zalim.-Al Maeda ayat 51


Tue Nov 02, 2010 2:24 am
Profile
Researcher

Joined: Tue Jan 20, 2009 8:45 pm
Posts: 312
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
siapa pemimpin islam yg tanda tangan ni...?


Tue Nov 02, 2010 4:03 am
Profile
Sister's Group Moderator & Official WUP Welcome Wagon Greeter
User avatar

Joined: Tue Jan 20, 2009 7:21 pm
Posts: 3906
Has thanked: 8 times
Been thanked: 9 times
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
khalilwesker wrote:
3) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia
tidak perlu masuk Islam.

4) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam,
mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.

Yg ni kalu xnmpk lgi aku xtau la.

_________________
. . ~ ^ * > Dearest New Female Members < * ^ ~ . .

Please join the Sisters group here > http://www.wup-forum.com/ucp.php?i=167

Do PM me if you have any queries regarding the lounge


Ask yourselves. Does God want us all divided, or united?
After that you can pat yourselves in the back or shoot yourselves in the foot.


Tue Nov 02, 2010 5:33 am
Profile
Researcher
User avatar

Joined: Sat Oct 17, 2009 7:07 pm
Posts: 353
Location: Malaysia/The Bat Cave
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
My respect to Malaysia's leader is losing my respect each day [despite which party they are from].... :|

Attachment:
7a9b741cb7876f3815611d79f613f73c.jpg

Image
Image
Image


CCC
Image
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=861450
Quote:
The Calvary Convention Centre (CCC) is a unique convention centre that is dedicated to the pursuit of holistic activities.

These activities include the hosting of international, regional and national conventions, banquets, seminars, musical and creative arts productions, as well as the provision of educational and vocational training, and spiritual development that aims to develop our nation’s young, and people of all ages and from all walks of life into useful and exemplary citizens of Malaysia.

The CCC, when completed, will be a 6-storey multiplex, comprising of a 5,000 seat auditorium and an educational and training annex, with a total built up area of about 600,000 sq. ft. It will have facilities that are unique and dedicated to enhancing the convention and educational requirements.

The CCC is a non-profit project that is being developed by Calvary Church in line with the principles of the Rukun Negara, i.e. to inculcate spiritual values, right morals, good behaviour, social and civil responsibility.

The Calvary Convention Centre when completed will have a total built up area of about 600,000 sq. ft. It will have facilities that are unique and dedicated to enhancing the convention and educational environment.


1Malaysia menjana transformasi .....transformasi dari ape kepade ape ????


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
Image\
~Its not who you are in the inside ; Its what you do that defines you~

A war is coming stay fit stay healthy =D


Last edited by khalilwesker on Mon Nov 29, 2010 9:59 pm, edited 1 time in total.



Tue Nov 02, 2010 9:30 am
Profile YIM
Sister's Group Moderator & Official WUP Welcome Wagon Greeter
User avatar

Joined: Tue Jan 20, 2009 7:21 pm
Posts: 3906
Has thanked: 8 times
Been thanked: 9 times
Unread post 
They r makg a fool out of our country.

Bak mai sini aku ckp, Lebanon pun ade Masonic lodges. Last2 ape jadik kt negara depe skrg ni? Kene serg ngn Israel jgk. Ade ke internatonal Masons nk tolg depe, bagi bom sebijik kt Israel ke katakn? Apah pun idak.

So, mana halatuju Msia skrg ni? Nk urban sgt ke pun? Kalo dh rmbut itam, idung pun kmbg, baik usah nk brlagak urban le. Baik sujud kt sejadah je. Yg psti Allah SWT shj yg sudi tolg kita.

_________________
. . ~ ^ * > Dearest New Female Members < * ^ ~ . .

Please join the Sisters group here > http://www.wup-forum.com/ucp.php?i=167

Do PM me if you have any queries regarding the lounge


Ask yourselves. Does God want us all divided, or united?
After that you can pat yourselves in the back or shoot yourselves in the foot.


Tue Nov 02, 2010 9:51 am
Profile
Researcher
User avatar

Joined: Sat Oct 17, 2009 7:07 pm
Posts: 353
Location: Malaysia/The Bat Cave
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Believe it or not ...
http://3.bp.blogspot.com/_37U5vyTdH4M/S ... JJAL+1.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_37U5vyTdH4M/S ... JJAL+2.jpg

_________________
Image\
~Its not who you are in the inside ; Its what you do that defines you~

A war is coming stay fit stay healthy =D


Tue Nov 02, 2010 8:35 pm
Profile YIM
Global Moderator
User avatar

Joined: Wed Jan 21, 2009 7:25 am
Posts: 4386
Location: Malaysia
Has thanked: 3 times
Been thanked: 22 times
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
Image
:o :shock:
This is the 'ISLAMIC' fashion show that everybody was talking about?? Never knew it was this....BAD!

OMG! You gotta be kidding me....sape yg hadiri majlis ni tapi langsung tak rasa apa2.....perkataan Khairul Khalqillah [Makhluk ciptaan Allah terbaik] 'MUHAMMAD' diguna sebagai sigil.....'back masking' lagi plak tu......ditayang di atas dada model2 yg tak tutup aurat....that's just like the....LAST STRAW!?! Gerammm!

Ptuh! I spit on this.....ni sengaja nak panggil BALA namanya, nasib baik masih ramai Wali Allah yang ada kat KL ni....

Alah...yg hari2 kita minum tak nampak2 tak sedar2 nama Nabi kita dah di'sigil'kan sekian lama, x taulah....ni hah, hari2 kita nampak bersepah kiri kanan.....

Image

[Minumlah! It's cool, 'No Muhammad' is our way....soalan bonos: agak2 nya kenapa, antara kilang pertama yang dibina di Afghanistan (development lah tu) is a COCA COLA factory??? off all things :roll: :roll: ...pikir2lah sendiri....]

Sekarang baru percaya? Mau minum lagi? Diorang lama dah berperang dengan Nabi Muhammad dan seluruh Umatnya sejak azali, x sedar2 lagi....buta2 kena main.

ALLAHUMMA KUFFA 'ANNA AZAHUM WASHARRAHUM!


Tue Nov 02, 2010 8:58 pm
Profile
Guest

Joined: Thu Feb 02, 2012 3:18 pm
Posts: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
dah lama dah, 1 Malaysia boleh tapi ada berpadanya.[its been ages but 1Malaysia* program must have limits]
IFC tu ingat depa ni kat USA ka?boleh suka2 demokrasi?kita ada Raja dan Agong aish.[IFC thinked that they are in USA who can use their democrasy's right anywhere they wanted?we have our own leader system, which is to Raja or Agong*]
Sumua nak ikut barat, kalau ikut kemajuan dan keterbukaan sistem pendidikan dia takpala.[everything wanted to follow as like western's ways, but exclude to their excellent education system then it was ok]
Akhir zaman, minta2 sumua bekerjasama.[its nearly end of our world, hoping everyone will unified]
Lagi satu, saya nak minta kementerian pendidikan gubal balik matapelajaran agama Islam kerana tak lengkap dan kebebasan utk membaca dan analisa kitab2 terdahulu sebelum Al-Quran malahan kitab2 daripada agama lain.[1 more thing, i do wish that our ministry of education re-new all those old Islam's subject that are here now coz i think its not that complete yet, thus a freedom to analyze and read the previous Divine Books plus other religion's too]
Supaya kita semua berilmu dan boleh menjawap segala persoalan jikalau kafir atau atheist tanya kat kita ka, hina kita ka, so boleh didik mereka dengan cara yang baik dan bijak.
tak semestinya pakai pistol je.[so that we can prepare to answer all questions from the kafir or atheist as best as we can or as wisely and smartly as we can, so if possible we can educate and teach them with gentle and smart way]
Sistem pendidikan kita agak terhad dan yah, camnala nanti anak2 kita asyik tuding jari satu sama lain jikalau dia sendiri tatau asal usul, keindahan agama sendiri?semuanya bermula dari hati yang bersih dan iman yang kuat.[Our Malaysian's education system nowdays i think it has boundaries, then dun blame each other if someday our youngsters are fighting each other coz they did not or don't want to learn the history or the origins of our religion coz everythings starts with pure hearts and strong faith]<-which is already happened, look at teenages now :(
Thanks for sharing ya~^__^

my own experience when i was 16, i asked my ustazah; ' can we read Bible or the previous Divine Books before Holy Quran?' then every1 in my class look at me shockedly.
Ustazah replied me with err shocked face too 'Well, only if memorized or learn Quran by your hearts so u dun go believe on all the previous books rather than Quran.'
I MEAN what was that? :? i just wanna learn, so next time ppl won't call us stupid. Saya nak belajar dari mula lagi, ustazah dah tgk semacam. Camna ni?hmmm we believe in Prophets before Muhammad s.a.w and that makes me upset. So, dengan itu saya membantutkan utk mendalami semua kitab ni sampailah dokumentari [so with all that happened, i totally lost those interests to learn until these documentary]The arrivals, the divine books dan phase 3 was out. Totally changed me, now i dun care what those ustazah or ustaz or other negative thoughts from ppl. Thank you so much . :P


Last edited by Anonymous on Tue Nov 02, 2010 11:57 pm, edited 1 time in total.



Tue Nov 02, 2010 10:51 pm
Profile
Researcher
User avatar

Joined: Sat Oct 17, 2009 7:07 pm
Posts: 353
Location: Malaysia/The Bat Cave
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post 
Image

Asalammualaikum dan selamat datang
lapangkan minda dan luaskannya...there is going to be more things that u will discover Insya'Allah swt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

i am against dajjal's political game in a islamic country...count me out of any of the gov. or non gov political agenda .... "undi rosak purposely ?"

seriously .....its time to abandon secular Malaysia and its secular laws and bring back the Khalifa and the Imam .
the real question here is brothers and sisters are we people of the nusantara ready for such revolution
critical intellectual revolution , critical physical revolution and critical spiritual revolution ....

_________________
Image\
~Its not who you are in the inside ; Its what you do that defines you~

A war is coming stay fit stay healthy =D


Tue Nov 02, 2010 11:36 pm
Profile YIM
Guest

Joined: Thu Feb 02, 2012 3:18 pm
Posts: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
ah, my bad assalammualaikum to all my brothers and sisters.
Terima kasih ya, Insya-Allah moga kita semua bersatu hati.
Seronok bila ada rakan dari negara sendiri.
:mrgreen: <3


Wed Nov 03, 2010 12:03 am
Profile
Traveler

Joined: Thu Feb 02, 2012 3:22 pm
Posts: 40
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
saba je la... ;)


Wed Nov 03, 2010 12:12 am
Profile
Researcher

Joined: Tue Jan 20, 2009 8:45 pm
Posts: 312
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
i think fathul bari has commented....rosmah act as only penaung but the sole responcibility lies on the penganjur...of course both also should responsible...However, due to politicla circumstances , people only accuse rosmah as the cause


Wed Nov 03, 2010 1:32 am
Profile
Researcher
User avatar

Joined: Sat Oct 17, 2009 7:07 pm
Posts: 353
Location: Malaysia/The Bat Cave
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
Hell with Rosmah.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Guys any comment on the new stargate that THEY are building "Menara Warisan Merdeka"

One thing for sure its not just a menara its a huge energy channeler ..

Image

_________________
Image\
~Its not who you are in the inside ; Its what you do that defines you~

A war is coming stay fit stay healthy =D


Wed Nov 03, 2010 6:20 pm
Profile YIM
Sister's Group Moderator & Official WUP Welcome Wagon Greeter
User avatar

Joined: Tue Jan 20, 2009 7:21 pm
Posts: 3906
Has thanked: 8 times
Been thanked: 9 times
Unread post Taller Than The Petronas Towers?
I think they'v all gone mad.

_________________
. . ~ ^ * > Dearest New Female Members < * ^ ~ . .

Please join the Sisters group here > http://www.wup-forum.com/ucp.php?i=167

Do PM me if you have any queries regarding the lounge


Ask yourselves. Does God want us all divided, or united?
After that you can pat yourselves in the back or shoot yourselves in the foot.


Wed Nov 03, 2010 9:09 pm
Profile
Global Moderator
User avatar

Joined: Wed Jan 21, 2009 7:25 am
Posts: 4386
Location: Malaysia
Has thanked: 3 times
Been thanked: 22 times
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
Whoo.....as if the KLCC 'stargate' cum energy channeler is not enough already.....
I guess they just need a much bigger and taller one, to accommodate a much bigger demon coming through....pergh!

For starters that thing looks like a glorified 'Stonehenge', it'll be interesting to know which site they'll choose for this thing. Most likely a strong vortex point.... a vile one at that.

I am glad I don't hang in out in KL these days....the further the better.


Thu Nov 04, 2010 1:46 am
Profile
Guest

Joined: Thu Feb 02, 2012 3:18 pm
Posts: 9
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
Ok, right Im so angryyyyyyyy after reading this post...mereka semakin hari semakin berani...ya allah ape hendak jadi kat Malaysia ni.....and as for our country's leaders...tk payah la nk mengharapkan mereka..kerena mereka hanya memikirkan tentang duit...ingat duit itu boleh bawak masuk kubur...even though im not malaysian pon...im still outraged sey...I jjust hope and doa agar yang 15 perkara itu does not fall through...if not...Malaysia is headed for a path of destruction man...I mean a Habib did say Singapore akan hancur..followed by Malaysia...I do not know how true this is...but from the facts and news...kt singapore a few parts were flooded so badly which left the govt shocked...and singapore kerje mengorek dan menambak...its slowly sinking..plus the IRs definitely will lead to destruction one day no doubt...its like 1 km away from makam allahyarham waliyullah Habib Noh...certainly a disgrace...and then now this in Malaysia...and the uprising of foreigners in Parliament...i mintak maaf pasal menyatakan ini eh...tetapi majoriti melayu memang masih tak sedar diri...dan pendek akal... UMNO, or PAS, or whatever the names lah....sudah destroyed...and this IFC plak...tk pernah dengar... but thanks soooooo much to khalilwesker kerana menimbulkan isu ini...i pn tk tau...glad i dont even support it..wait i dont support any political groups pon... Plus...malaysians should be more open minded!! Kesian betol lah...I have aunties tht work as uni lecturers and they say malaysian education system is crap..i mean Seriously..Makin lame Islam in Malaysia is becoming even mroe threatened...and what are we doing about it? NOTHING. ABSOLUTELY NOTHING. Ok, maybe there are people who are trying,I do not know..but Mase mendengar ceramah kt masjid, Ustaz mengatakan umat Islam malaysia...cume 3 percent yang solat..lagi 70%??? ape jadi? this is really really saddening..if solat yang seharusnya wajib dilakukan tidak diendahkan ... what about other issues...like this one? United we stand,if not we fall...it goes something like that kan? Kite hanya boleh berdoa... I mean come on...your religion is under threat Malaysians! DO SOMETHING! But mostly seme lebih concerned dengan fulus...memenuhi perasan hasad dengki...kesian plak tengok dorang ni...I mean we do not need to look far...look at the mat rempit...slalu anak melayu...pnah ke kite nampak cina rempit? I personally havent..when it comes to watching astro...I notice makin lame makin banyak programs pasal menyanyi...tak habis2...tapi memang untung kerana tetap ada programme agama macam Al-Kulliyah..Tanyalah Ustaz...yes..but its like these singing programs and acting programs and walhasel anything more to do with entertainment that keeps on popping up lebih daripada agama...ahhhhhhhh im sick of it sey...i mean janganlah nk lebih ngan singing programs tu...dah naik muak..sorry kalau off topic here but i think i really need to express a whole lotta wrong stuff goin on with Malaysia.. so gonna tell my parents bout this! Argh.


Thu Nov 11, 2010 10:49 am
Profile
Sister's Group Moderator & Official WUP Welcome Wagon Greeter
User avatar

Joined: Tue Jan 20, 2009 7:21 pm
Posts: 3906
Has thanked: 8 times
Been thanked: 9 times
Unread post 
Image

_________________
. . ~ ^ * > Dearest New Female Members < * ^ ~ . .

Please join the Sisters group here > http://www.wup-forum.com/ucp.php?i=167

Do PM me if you have any queries regarding the lounge


Ask yourselves. Does God want us all divided, or united?
After that you can pat yourselves in the back or shoot yourselves in the foot.


Fri Nov 12, 2010 5:42 am
Profile
Traveler

Joined: Thu Feb 02, 2012 3:19 pm
Posts: 33
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
mmang mnarik dan mmbuka 'mata' tentang smua isu yng dibincangkan kat topik ni..
thanks to all yng terlibat.. :)

well....... moga2 para pemimpin yng terlibat dalam smuwa isu yang dibincangkn ni.....
akan ALLAH berikn kasih sayang Nya dan hidayah Nya...
moga2 seciput Islam yng ada dalam diri mereka.....
akan skurang2nya mmbawa kpada kesedaran yng baik... amin ya Rabb...

juga kpada kita smua..... yng dipimpin....
moga2 kita lebih lagi buka 'mata' akan soal2 sperti ni...
jngan terlalu ambil mudah ngan apa2 hal...
kita perlu kaji sebaiknya..... untk kebaikan smuwa.....

akhirnya.....
moga2 ALLAH masih berikan keselamatan kpada hamba2 yng taat kpada Nya...
walaupon hidup bersama mereka2 yng sebaliknya..... na'uzubillah......
amin ya Rabb.....

ps - oh ya.....
kpada para pemimpin.....
anda adalah antara golongan terawal yng akan dipersoal
akan tanggongjawab besar yng dipikol anda...
tak kiralah pemimpin dalam mana2 hierarki pon....
(lagi tinggi kdudukannya... lebih lagi besar yng dipikolnya...)
ingatlah...
di akhirat nanti... mahkamah ALLAH adalah mahkamah Yang Maha Adil.....
tiada siapa yng dpat auta atau apa2.....
sgalany akan terserlah di sana nanti...
jadi.... berwaspadalah sentiasa kita smuwa.....


Wed Nov 17, 2010 12:44 pm
Profile
Traveler

Joined: Thu Feb 02, 2012 3:19 pm
Posts: 30
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unread post Re: Islam is under desecration by Malaysia
@khalilwesker assalamualaikum...

mne dpt gambar obelisk tu? tk tau lak ade design tiang macam tu kat putrajaya.

setahu aku tiang yg macam ni jer ade kt sane...Image


Mon Nov 29, 2010 1:10 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 77 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Wake Up Project Copyright 2013 All Rights Reserved

phpBB SEO
Wake Up Project

Like us on FaceBook!